18. 5. 2024   |   svátek má Nataša
 

Falešná svíčková s cibulovou omáčkou

Název Množství a jednotka
falešná hovězí svíčková 600 g
velká cibule 5 ks
máslo 100 g
slunečnicový olej 2+2 lžíce
masový vývar 3/4 l
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 20 min.
Vaření: 02 h.
Mamut :-)



Postup
Falešnou svíčkovou nakrájíme na silnější plátky a okraje mírně nařízneme. Cibuli oloupeme, nakrájíme najemno a na oleji s máslem osmažíme dozlatova - trvá to asi 10 minut, než cibule zezlátne. Osmaženou cibuli odstavíme. Plátky masa osušíme papírovou utěrkou a na trošce oleje ve větším hrnci opečeme (neosolené!) z obou stran dohněda - všechny plátky masa se musí dotýkat dna hrnce, jinak pustí šťávu a maso bude "gumové". K masu přidáme osmaženou cibuli, zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a dusíme na mírném ohni pod poklicí doměkka. Nakonec vmícháme záklechtku z trochy studené vody a zarovnané lžíce hladké mouky a povaříme ještě pět minut. Podáváme nejlépe se šťouchanými brambory.

Tip:
Falešnou svíčkovou s cibulovou omáčkou můžeme dělat i v tlakáči - postup je stejný, orestujeme zvlášť na pánvi cibuli, maso opečeme rovnou v tlakáči, přidáme osmaženou cibuli, osolíme, opepříme, podlijeme, uzavřeme a dusíme asi hodinu a čtvrt.


 


RECEPTY

Dýňové rizoto na šalvěji

Postup: Dýni hokkaido rozpůlíme, lžící vydlabeme semena a nakrájíme na malé kostičky -... zobrazit recept

RECEPTY

Pikantní pstruh

Postup: Vykuchané, umyté, osušené pstruhy nasolíme a necháme odležet. Pokapeme... zobrazit recept

RECEPTY

Medailonky s houbovou omáčkou a grilovanou polentou

Postup: Uvaříme si velmi hustou polentu - 300g polenty zalijeme litrem vlažné vody,... zobrazit recept

RECEPTY

Řezy Margot

Postup: Na hrubém struhadle nastrouháme čokoládu Margot. K ní přidáme ostatní... zobrazit recept

RECEPTY

Kokosové věnečky

Postup: Ze všech přísad na vále vypracujeme těsto a necháme v lednici alespoň dvě... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Bazalka

Bazalka je aromatická rostlina z čeledi hluchavkovitých. Kvete od června do září. Je původem z Indie a z dalších vlhkých tropických regionů Asie, kde byla pěstována více než 5000 let. Již ve starověkém Řecku ji používali též k... zobrazit článek

RESTAURACE

HACIENDA La Bodega Steak house

Vážení a milí hosté,již v roce 2004 jsme pro Vás otevřeli autentickou...